Dni Europejskie

W dniach 20.03. oraz 21.03.2018r. w naszej szkole odbywały się Dni Europejskie. 

We wtorek 20.03. zorganizowano Bufet Europejski ze smakołykami pochodzącymi z wybranych państw Europy. Do wyboru były hiszpańskie Tapas, babeczki, francuskie croissanty i sery, włoska pizza, angielska herbata z biszkopcikami, sałatka grecka, holenderskie naleśniki bezglutenowe, niemiecka Kartoffelsalat, bułgarska Baklawa, faszerowane papryki i bułeczki z kozim serem, polski chleb ze smalcem i pierogi oraz belgijskie słodkości w postaci gofrów. Pieniążki ze sprzedaży w kwocie blisko 1200 zostały przekazane Samorządowi Uczniowskiemu na zakup nowego aparatu fotograficznego.

Szczególne podziękowania dla klasy VII za ogromne zaangażowanie w przygotowanie bufetu oraz klasie I za pomoc i samodzielnie wykonane przepyszne kanapeczki hiszpańskie.

W środę wzięliśmy udział w warsztatach interaktywnych przygotowanych przez pracowników i studentów PWSZ w Nysie o tematyce europejskiej. W warsztatach wzięły udział klasy II G, IIIG oraz Liceum. Wyjście na koordynowała Magda Kilarska. Natomiast klasy I, IV i VII SP wzięła udział w zabawach i grach językowych przygotowanych przez Panie Barbarę Zmorawską, Katarzynę Zarembę i Magdalenę Stachów. Klasy wzięły też udział w przedstawieniu w języku hiszpańskim.

Imprezami towarzyszącymi były dwa konkursy plastyczne – „Moje podróże małe i duże” oraz „Idiomy niemieckie”, których rozstrzygnięcie już wkrótce.

Relacja z wizyty w PWSZ

Komentowanie jest wyłączone